Sportkinesitherapie

RAF TIMMERMANS - Mol - Manuele therapie en ostheopatieSporten is gezond, 'mens sana in corpore sano'. Vaak gaat sporten echter gepaard met blessures. Dat kan te wijten zijn aan overbelasting, denk maar aan peesontstekingen en spiercontracturen. Een andere oorzaak is een rechtstreeks trauma gerelateerd aan de sport, zoals verzwikking van de enkel of een scheur in de ligamenten door contact met een tegenstander of een verkeerde beweging.

Het doel van de sportkinesitherapie is om sporters met allerhande blessures te behandelen en ze weer in optimale conditie hun sport te laten hervatten. De behandeling is vooral gericht op pijnbestrijding, herstelling van de volledige beweeglijkheid van het getroffen gewricht, krachttraining van eventueel verzwakte spieren en in een eindstadium functionele oefeningen gericht op een specifieke sport. De behandelingstechnieken kunnen onder meer zijn: massage, oefeningen, fricties, kracht- en uithoudingsoefeningen, proprioceptie-training, TENS,...

Contactsporten zoals voetbal hebben een hoge risicofactor voor blessures, maar ook uithoudingssporten zoals fietsen, mountainbiken en lopen kunnen blessures veroorzaken. Na behandeling kan er eventueel worden begonnen met sporten met behulp van een tape. Deze dient om de belasting op het te behandelen gewricht te verminderen bij de hervatting van de sportactiviteit.

Indien u vragen heeft over de behandelingen of graag een afspraak wilt maken, kunt u steeds contact opnemen via de contactpagina.
RAF TIMMERMANS, Wateringstraat 149, 2400 Mol, Belgi´┐Ż, , Tel.:014/37 37 28, Gsm: 0496/81 02 76, Raf.timmermans1@telenet.be